headermetsterrenv10

 

Arbodienst - verzuimmanagement

Het is voor een bedrijf van belang dat de werknemers die het bedrijf in dienst heeft gezond in dienst zijn. Gezonde werknemers leveren vaak betere prestaties, zijn meer gemotiveerd en zijn meer betrokken bij de organisatie. Dat is natuurlijk iets wat een organisatie wil zien, iemand die bereid is om zich in te zetten voor het bedrijf waar hij werkt. Iemand die zich betrokken voelt bij de organisatie en die duidelijk intrinsiek gemotiveerd is om hard te werken voor de onderneming.

Tegenwoordig is het steeds lastiger om iemand te vinden die intrinsiek gemotiveerd is voor het beroep dat hij of zij uit voert. Vaak is hetgeen wat je hoort dat zij geld moeten verdienen omdat er brood op de plank moet komen. Wanneer je dit te horen krijgt is het overduidelijk dat deze mensen extrinsiek gemotiveerd zijn. Dit hoeft niet per se een heikel punt te zijn, maar het kan wel het geval zijn. Sommige mensen die extrinsiek gemotiveerd zijn lopen namelijk de kantjes ervan af en doen alleen wat hen gevraagd wordt en niks extra’s.

Wat er ook bij hoort zijns de secundaire arbeidsvoorwaarden, maar dat niet alleen:  ook is van belang hoe het bedrijf met de vitaliteit om gaat binnen het bedrijf. Mochten er bijvoorbeeld klachten zijn over de werkplek, dat deze te koud, te vochtig of te warm is maar misschien ook wel omdat de stoel niet goed en bevorderend is voor de houding die men aan neemt. Wanneer het management dit soort klachten niet serieus neemt kan het zo maar zo zijn dat op den duur er meer verzuim komt omdat dit de gezondheid van de werknemers zeer zeker kan beïnvloeden. Het is daarom voor een onderneming aan te raden om eens in de zoveel tijd een arbo dienst in te schakelen. Deze arbodienst zal het bedrijf advies geven over hoe de werkplek en eigenlijk de vitaliteit van de werknemers in het oog kan worden gehouden. Kies hiervoor alleen gecertificeerde arbodienst bedrijven.

Uw werknemer houdt zich niet aan de re-integratie voorschriften?
Als u als werkgever te maken heeft met een werknemer die zich niet houdt aan de controlevoorschriften of niet meewerkt aan re-integratie kunt u in voorkomende gevallen het loon opschorten of stopzetten. Lees herover meer op de webpagina loonstopzetten of opschorten.

 

Daarom Arbeidsovereenkomst.nl

  • Specialist in arbeidsrecht
  • Degelijke contracten
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  •   Betaalbare adviezen, snelle actie
  •  >25 jaar ervaring
© 2024 Arbeidsovereenkomst