headermetsterrenv10

Wanneer heb ik recht op een vast contract?

Eerder een vast contract na bepaalde tijd contracten

Er kunnen 3 bepaalde tijd arbeidscontracten gesloten worden voordat een contract voor onbepaalde tijd – een vast contract – ontstaat. 

Per 1 januari 2015 is de Wet Werk en Zekerheid ingevoerd

Op grond van de Wet Werk en Zekerheid mogen de bepaalde tijd contracten maximaal een periode van 2 jaar beslaan. Indien de contracten bij elkaar langer dan 2 jaar beslaan is er ook in dat geval sprake van een vast contract.

Ketenregeling

De regel dat na 3 contracten een contract voor onbepaalde tijd ontstaat, wordt de ketenregeling genoemd. Indien tussen de contracten van bepaalde tijd minimaal een periode van 6 maanden zit, wordt de keten doorbroken en ontstaat er geen vast contract. 

Recht op een vast contract?

Dus vraagt u zich af:  wanneer heb ik recht heeft op een vast contract? lees de wet, of bel met de juristen/advocaten van Ontslagspecialist. bel 0900 - 123 73 24 of mail. Het eerste advies is GRATIS.

Recht op vergoeding in verband met niet tijdige aanzegging?

Een werkgever dient minimaal 1 maand van te voren aan te geven of het arbeidscontract voor bepalade tijd al dan niet wordt verlengd. Doet werkgever dat niet dan is hij aan werknemer een financiële vergoeding verschuldigd. Voor de details klikt u op: aanzegverplichting

 recht op vast contract

 

Daarom Arbeidsovereenkomst.nl

  • Specialist in arbeidsrecht
  • Degelijke contracten
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  •   Betaalbare adviezen, snelle actie
  •  >25 jaar ervaring

Contact informatie:

  0900 1237324

 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Arbeidsovereenkomst